restauracjamonarchia.pl- inny wymiar gastronomii

Masz restaurację i chcesz serwować herbatę? Zadbaj o doskonały asortyment i oprawę!

Herbata jest jednym z najchętniej spożywanych w naszym kraju napojów. W przeciwieństwie do kawy świetnie pasuje ona do posiłków, posiada także właściwości rozgrzewające i wspaniale odnajduje się w chłodniejsze dni. Jeżeli zamierzamy otworzyć lokal gastronomiczny, nie powinno zabraknąć w nim herbaty. Musimy dbać nie tylko o zakup wspaniałych herbat, lecz również o odpowiednią oprawę, tak by klienci mogli pić ją w najlepszych warunkach.

Czym charakteryzują się herbaty dla gastronomii?

herbata w restauracji
Napisał: Jason James
Na podstawie: http://www.flickr.com
W restauracji herbata musi być elegancko podana. Nie powinno się zapominać także o tym, że każdy klient ma własne upodobania dotyczące parzenia herbaty i mocy naparu, więc nie powinno się dostarczać gościom już zaparzonej herbaty (strona demmers.pl). Idealnym rozwiązaniem będzie zaserwowanie filiżanki wrzątku oraz dostarczenie na osobnym talerzyku torebki wybranej przez gościa herbaty oraz dodatków, którymi może on wzbogacić swój napój. Najlepiej wyglądają herbatki w estetycznych torebeczkach, które zamawiający sam napoczyna, rozwiązanie to wiąże się zarówno z komfortem, jak też z zachowaniem odpowiednich warunków higienicznych.

Gdzie kupić takie herbaty?

warto zajrzeć pod ten adres
Na podstawie: pixabay.com
Wyróżnia się specjalne punkty zaopatrujące lokale gastronomiczne, więc jeżeli ciekawi nas taka herbata sklep dog sport z artykułami dla gastronomii okaże się optymalnym wyborem. Przy zakupie herbaty właściciele lokali gastronomicznych zazwyczaj wybierają jedną markę. Warto jednak pamiętać, że goście odwiedzający lokal mogą mieć różne upodobania tyczące picia herbaty. Warto zadbać o różne gatunki herbat, w równym stopniu liściastych do parzenia w dzbankach, jak i w torebkach. Przydatne okażą się też różne dodatki, oczywiście muszą to być artykuły z górnej półki. Nieodzowne są różne gatunki cukru, jak również owoce cytrusowe, miód i konfitury.



Zadbaj o piękną oprawę

Herbata musi być serwowana w wyjątkowo ładnych i wygodnych naczyniach: dzbanach lub filiżankach. Bez względu na to, które naczynia wykorzystujemy, muszą odznaczać się one wspaniałą prezencją i wykazywać właściwe cechy, by utrzymywać napój w optymalnej temperaturze. Cieniutkie ścianki filiżanek - chociaż bardzo szykowne nie zabezpieczają przed utratą ciepła i klientom herbata może nie smakować. Warto wiedzieć, że czasem dostawy herbat mają w swej ofercie wspaniałe naczynia do parzenia herbaty i można nimi uzupełnić swój lokal.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2023-03-20 15:29:33
Tagi: herbata, miód, herbatki