Okazji do zabawy w ciągu roku jest bardzo wiele. Dobrą okazją są zarówno urodziny, jak i imieniny czy wesela. Bez względu na to, czy serwuje się gościom cupcakes, torty urodzinowe czy torty weselne, należy zadbać o to, by były one smaczne. Dobry smak jest najważniejszym walorem każdego wyrobu cukierniczego. Nawet najpiękniejszy tort i cupcskes traci na jakości, gdy nie posiada walorów smakowych.
Szczególnie walory smakowe są pożądane w czasie zabawy weselnej i są szczególną wizytówką nowożeńców. W ostatnim czasie zrodził się trend, aby weselny tort pasował do całego przyjęcia. Dostosowana powinna być zarówno forma, jak i jego wygląd. I rzeczywiście na jakość tortu mają wpływ nie tylko jego walory smakowe, ale również kolor, styl i forma. Dużą zaletą jest również oryginalność tortu weselnego czy urodzinowego. Jest to nie lada wydarzenie, gdy mamy do czynienia z weselem. Dlatego tak samo impreza weselna, jak i produkty cukiernicze powinny być nietuzinkowe i niebanalne. Kopiowanie cudzych zwyczajów jest bezpiecznym sposobem, ale nie zdobędzie się w taki sposób poklasku. Dobrą ofertę posiada sieć Sweet-Home -
kawiarnia Warszawa
W ostatnim czasie bardzo popularne w okresie wesel stały się torty muffinowe. Kilkupiętrowa patera i poukładane na niej babeczki naprawdę budzą wrażenie na przybyłych imprezowiczach. Góra takiego tortu jest zwieńczona małym torcikiem, który jest przeznaczony do symbolicznego pokrojenia przez państwa młodych.
Napisał: Siti Saad
Na podstawie: http://www.flickr.com
Ostatnio są także modne małe torty. Ich plusem jest doskonały wygląd i taki sam smak. Swój niebywały smak zawdzięczają temu, że są zabezpieczone w niewielkiej foremce. Każdy z imprezowiczów dostaje taki pojedynczy tort i delektuje się nieutraconym smakiem. Owa świeżość wynika z tego, że torty są szczelnie zamknięte w opakowaniu. Oferta tortów na
https://www.sweet-home.pl/34,Torty-dla-dzieci-2.html, że słodycze tego gatunku nigdy nie wyjdą z mody. Małe, lecz mające tak samo walory wizualne, jak i kulinarne, od najdawniejszych czasów zadowalają najbardziej wysublimowane gusta gości. Zaleca się, aby ich forma była dostosowana do danej pory roku. Dlatego przykładowo jesienią warto zadbać o motyw złotego liścia, a latem o to, aby nie zabrakło w składzie świeżych owoców.